5+1 DOLOG AMIT TUDNOD KELL A MASSZÁZSRÓL
top of page
nav-bg.png
  • Szerző képeOriental Masszázs

5+1 DOLOG AMIT TUDNOD KELL A MASSZÁZSRÓL


5+1 dolog amit tudnod kell a masszázsról

Ahogy tartja a mondás: "Ép testben, ép lélek". Egy jó masszőr manapság már olyan élettani és anatómiai tudással rendelkezik, mellyel alternatív megoldást nyújt panaszainkra. Tudtad, hogy már kutatások bizonyítják eredményességét? Előnyei sok területen megmutatkoznak. Cikkünkből kiderül, hogy mi az a 6 terület, amire pozitív hatással van a masszázs.

#1. A masszázs javítja a testtartást

Valószínűleg Te is éreztél már hát, nyak-és izomfájdalmat. Ez a fájdalom eltérő forrású lehet, azonban a leggyakoribb oka a rossz testtartás. Miért is ne fájna a hátad, ha egy munkanapon keresztül végig helytelen pozícióban ülsz/állsz?! Sajnos a túlsúly és az ismétlődő, megerőltető mozdulatok se vezetnek jóra. Azonban remek hír, hogy a masszázs segít a jó testtartás beállításában. Egy masszázs lehetővé teszi a fájó izmok lazítását, azokét is, melyek felelősek a rossz testtartásért, továbbá biztosítja a test fájdalommentes pozícióját. A lazítás során az ízületek nagyobb szabadsághoz, rugalmassághoz jutnak, valamint növekszik mozgásterük. Idővel egy masszázsterápia segít korrigálni a helytelen pozíciókat.

#2. A rendszeres masszázs hozzájárul az immunrendszer erősítéséhez

Gondolom Te sem lepődsz meg, ha azt mondom: a magas stressz-szintet tapasztaló személyek hajlamosabbak a betegségekre és sérülésekre. Ha ehhez még hozzájön a rossz táplálkozási szokás és alváshiány is, az megcélozza a szervezet immunrendszerét. Most felmerülhet benned a kérdés, mégis hogy támogatja az immunrendszert a masszázs?! Úgy, hogy csökkenti a stresszt - mely felelős számos betegség kialakulásáért-, ezenfelül serkenti a fehérvérsejtek termelését.

#3. Helyreállítja a keringést

A masszázs során alkalmazott nyomásos technikák segítik a vér áramlását a túlterhelt területeken is. A nyomás hatására pedig új vér áramlik a szövetekbe. Plusz: a szorító, csavaró és húzó technika segítségével eltávolítja a tejsavat az izmokból, mely az izomlázért felelős. És mint egy láncreakció, további jó hatással van a nyirokkeringésre is.

#4. A masszázs lazítja az izmokat

Ez köztudott. De miért is jó még azon kívül, hogy megszünteti a merevséget? Arról már szó volt, hogy elősegíti a sérült izmok vérkeringését. Ennek következtében nő a tápanyag-és oxigénellátás a fájó részeken. Nemcsak, hogy enyhül az ödéma (duzzanat), de a fájdalomcsökkentés is beindul, mert felszabadítja az erre irányuló hormonokat. Így fizikailag és érzelmileg is jobban leszel. Összességében nyugtatja feszes izmaidat és idegeidet is.

#5. Masszázzsal a vérnyomáscsökkentés is megoldva

Kutatások támasztják alá, hogy a rendszeres masszázs segít mind a magas, mind az alacsony vérnyomás korrigálásában. Gyakori panasz nálad a fejfájás, fáradtság, indokolatlan hízás? Ez magas kortizolszintre utalhat szervezetedben. A rendszeres masszázs helyrehozza ezt az arányt, és csökkenti a szorongást, valamint a depressziót kiváltó forrásokat. Végül még a masszázs javára legyen mondva: mivel mérsékli a magas vérnyomást, ezáltal a szívroham, stroke és veseelégedetlenség kockázatát is.

#6. A bónusz: enyhíti az alvászavart

Bámulni a plafont... Öt percenként nézni az órát éjszaka... Kipróbáltál mindenféle teát, de nem vált be. Adj egy esélyt a masszázsnak! A stressz nem fog ki rajtad éjjel, mivel teljesen szabadjára engeded a masszázs által. Nincs többé fájdalom, ami miatt fent lennél, hisz azt is kiiktatja. Ráadásul ami a lényeg, fokozza az alvást segítő hormonok termelődését. Kell ennél több?!

Mindannyian felelősek vagyunk testünk épségéért. Ha neked is számít, hogy ne szedj rendszeresen gyógyszert a problémádra, kísérletezz a masszázs alternatív lehetőségeivel! Fordulj bizalommal az Oriental masszázs szakavatott masszőreihez!

120 megtekintés
bottom of page