A MASSZÁZS 6 JÓTÉKONY HATÁSA A FOGYÁSRA
top of page
nav-bg.png
  • Szerző képeOriental Masszázs

A MASSZÁZS 6 JÓTÉKONY HATÁSA A FOGYÁSRA


Túl szép, hogy igaz legyen?! A masszázs 6 jótékony hatása a fogyásra

Minden az elhatározással kezdődik. Csakhogy talán téged is sokszor visszatartott a "szenvedéstől" való félelem. Tény és való, hogy nem könnyű végigcsinálni egy súlyvesztésre irányuló programot. Ám el kell fogadnod, hogy minden változás/változtatás fájdalommal jár együtt, legyen az testi, vagy lelki. Azonban, ha beiktatod a masszázstevékenységet a programodba, egyfajta öngondoskodást indítasz el, mely máris megkönnyíti a kemény, kitartást igénylő időszakot. Nem mellesleg számos támogató előnye van a masszázsnak. Ismerkedj meg ezzel a 6 ténnyel!

A masszázs 6 jótékony hatása a fogyókúrában

#1. Csökkenti a kortizol szintjét

Ismerős az a helyzet, amikor a stressz hatására megnő az étvágyad? Ez máris belerondít a diétás programodba, ráadásul nem is nagyon tehetsz róla. Hiszen a stressz hatására növekszenek a kortizol szintért felelős hormonok, melyek növelik az étvágyat, amely zsírszövetek kialakulásához vezethet a hasüregben. Az már köztudott, hogy a mozgás csökkenti a problémaforrást, ugyanakkor a masszázs is.

#2. Növeli az anyagcserét

Számos kutatás is foglalkozott a ténnyel, hogy a masszázs növeli az anyagcserét, így több kalóriát tudsz elégetni. Ha szeretnéd növelni anyagcsere folyamataidat, a masszázs segítségedre lesz, mivel az általa felszabaduló endorfinok serkentik az anyagcserét. Ráadásul így nemcsak egészségesebb leszel, de motivált is maradsz.

#3. Elősegíti az emésztést

Az anyagcsere nem összekeverendő az emésztéssel! A jól működő emésztés szintén kritikus tényezője egy hatékony fogyókúrának. Ahhoz, hogy energiád legyen, szükséges az "üzemanyag", melyet az emésztőrendszer biztosít. Egy hasi masszázs nemcsak ebben segít, hanem megszüntet egyéb felmerülő problémát is: puffadás, székrekedés. Érdemes komolyabban mérlegelni a hasi masszázst a súlycsökkenés érdekében!

#4. A masszázs lazítja az izmokat

Ez már szinte klisé. De miért fontos ez? Ezek a manipulált izmok serkentik a véráramlást, így fellazulnak az egymáshoz tapadt izomrostok. Tehát, mivel lazábbak lesznek az izmaid, elfelejtheted a fájdalmas edzést, sőt, könnyebb véghez vinni. Az izomszövet oxigénellátása nő, ezzel együtt a kitartás is, a regenerálódási idő pedig csökken.

#5. Masszázzsal csökkented a sérülés kockázatát

Egy idő után ugyanazzal a terhelési fokozattal nem érsz el látványos eredményeket. Szükséges egy fokozatos terhelési-szint növelés. Ez pedig felnagyítja a sérülés esélyét. A masszázs megvédi testedet az említett kockázatoktól.

#6. A masszázs önjutalmazó és motiváló tényező

Az eredmények nem azonnal jelentkeznek. Veled is előfordulhatott már, hogy elkeseredtél és hiábavalónak tartottad az egészet. De tudod hogy van ez: "No pain, no gain."Avagy mindenért meg kell szenvedni. Ám ha van egy motiváló rendszered, ez abszolút elviselhetővé válik. Az önjutalmazás nagyon fontos a további céljaid eléréséhez, a masszázs pedig kiváló módja ennek.

Most már Te is tudod milyen előnyöket élvezhet tested és lelked, ha rendszeres masszázsban részesülsz.Építsd be fogyókúrás programodba, és győződj meg a hatásáról!

63 megtekintés
bottom of page