MASSZÁZS IZMOKRA GYAKOROLT HATÁSA
top of page
nav-bg.png
  • Szerző képeOriental Masszázs

MASSZÁZS IZMOKRA GYAKOROLT HATÁSA

A masszázsterápiában nem véletlenül szerepel a terápia szó - egy kezelés után talán jól érzi magát, de az ismétlődő kezelések következetessége hosszú távon halmozódó előnyöket eredményezhet az izmok, az ízületek és az általános közérzet számára.


Izmainknak óriási hasznára válhat a masszázs, mivel segíthet enyhíteni a feszülést, fájdalmat és feszültséget okozó területeket, és segíthet abban, hogy testünk a lehető legjobban működjön. Ahhoz azonban, hogy izmaink valóban érezzék a masszázs előnyeit, a következetes időbeosztás betartása sokat számíthat.


A masszázs javítja az izommemóriát


Az izommemória akkor jön létre, amikor bizonyos izmokat hosszú időn keresztül ismételten használunk bizonyos fizikai aktivitásokhoz. Függetlenül attól, hogy ezek a cselekvések következetesen történnek életünk során, vagy újonnan hajtjuk végre őket, az eredmény ugyanaz - az ismételt gyakorlás hatására a cselekvés természetesebben és kevesebb erőfeszítéssel történik. Például valószínűleg emlékezni fogsz arra, hogyan kell biciklizni, még akkor is, ha évek óta nem ültél biciklin.


Alternatívaként az izommemória negatívan befolyásolhatja a testünket, ha az ismételt gyakorlás krónikus fájdalmat okoz. Erre példa a rossz testtartás; ha olyan helyzetben ülünk vagy fekszünk, amely megterheli a hátunkat, idővel ez lesz a gerinc természetes helyzete, ami hosszú távon nagyobb problémákhoz vezethet.


Az izommemória gondolatát a masszázsra alkalmazva, a szakértő terápiás technikák által az izmainkra gyakorolt ismételt lazítás kitétele a testünk számára megszokott érzéssé válhat. Az állandó fájdalmak helyett, amelyeket naponta érezhet, elkezdheti észrevenni, hogy izmai pozitívan reagálnak az ellazultabb állapotukra. A rendszeresen ismétlődő masszázsokkal az izommemória beindul, és ezek az érzések hosszabb ideig tartanak majd.


A masszázs oldja a feszültséget


A masszázsnak számos előnye van, például a fokozott keringés és a szövetek ellazulása, valamint a hangulat javulása, de az egyik legfontosabb előnye az izmokra gyakorolt hatása. Az izomfeszülés és az izomösszehúzódások fájdalmat és kellemetlenséget okozhatnak, ami hatással lehet a mindennapi működésre.


Amikor masszázsban részesülünk, testünk relaxációs válasza lép működésbe: a szervezetünkben lévő stresszhormonok csökkenni kezdenek, a feszes izmok pedig ellazulnak. Ez a fokozott keringés és vérellátás miatt történik. Amikor az izomcsomók vagy a fájó szöveti területek testünkben megnyúlnak, a feszítő érzés kezdhet enyhülni, és az oxigén jobban áramlik az izmainkon és szöveteinken keresztül. Ez elősegítheti a gyógyulást, csökkentheti a duzzanatot, és eltávolíthatja a feleslegesen felgyülemlett folyadékot. Ha ezeket az előnyöket rutinszerűen megtapasztaljuk, a fájdalomnak, a feszülésnek és a keringés hiányának nincs esélye kialakulni.


Akár karbantartó masszázsra, akár gyógyulásra összpontosító masszázsra van szüksége, az Oriental masszázs segít, hogy következetes masszázsprogramot indítson el. Reméljük, hamarosan találkozunk az Oriental Balinéz és Thai masszázsszalonba Győr belvárosába.

33 megtekintés
bottom of page