top of page
nav-bg.png
  • Szerző képeOriental Masszázs

MILYEN MASSZÁZST VÁLASSZAK?


A kérdésre a válasz nem egyszerű. Nem vagyunk egyformák és az igények is eltérőek. Van aki csak egy gyúrásra vágyik van aki többre. Van aki erősen míg mások gyengéden szeretik.Fontos szempont a masszázs szalon kialakítása, autentikussága a masszázs terápia stílusához igazodva.

Mindenki mást keres de mielőtt megválaszolnánk a kérdést önmagunknak, érdemes több terápiát és masszázs szalont kipróbálni, hogy érezzük a különbséget a masszázs minőségében és a szalon vagy gyakran csak egy szoba kialakításában.

Mielőtt eldöntheti, melyik masszázs-stílus a legjobb az Ön számára, kérdéseket kell feltennie önmagának.

Egyszerűen csak pihenni és relaxálni szeretne? Segítségre van szükség bizonyos egészségi problémák esetén? Fokozott fizikai megterhelésnek van kitéve sport vagy munka által? Rossz testtartás az irodai munka miatt? Mielőtt egy masszázsra bejelentkezik, tájékoztassa a terapeutát a fenálló panaszairól, tudja meg melyik stílust használja a terapeuta és kérje ki tanácsát a kezeléssel kapcsolatban. Sokan több mint egy stílust használnak mint pl az Oriental Masszázs szalon.

A masszázs variálhatósága mindenképpen előnyt jelent a különböző panaszok esetén. Stressz okozta fájdalom, tartós izomgörcs, fáradtság érzet és még sorolhatnánk, más-más terápia hozhatja meg a várva várt javulást, akár fájdalom mentességet. Igény szerint a terapeuta testreszabhatja a masszázst, az életkorától, állapotától, vagy bármilyen speciális igényétől vagy céljától függően.

Fontos, hogy az érkezéstől a maszzázs végéig Ön jólérezze maggát. A szalon igényes kialakítása a megnyugtató zene, a minőségi aromaolajok illata, a személyzet kedvessége és szaktudása, tisztaság, higiénia, egy finom tea a masszázs végén együttesen alkotják meg azt amire Önnek szüksége van.

A legfontosabb, hogy az Ön nyugalmát semmi ne zavarja meg a masszázs terápia során!

A masszőr szaktudása és tapasztalata mindenek előtt a legfontosabb. Ki lehet tapétázni a falat oklevelekkel és bizonyítványokkal de ez nem elég. A masszázs terápiához nem elég elvégezni egy tanfolyamot vagy akár többet. A masszázst érezni kell és nem árt ha a terapeuta, olyan környezetben nevelkedett ahol ez a gyógymód a mindenapok része.

Mivel a legtöbb masszázs típus alapját a kb 4000 éves kínai medicina képezi az ázsiai masszázsok sokban hasonlítanak de mindegyik egy kicsit más. Világszerte a legnépszerűbb terápiák a Hilot, Shiatsu, Köpölyözés, Thai, és Aromaolajos masszázsok.

Ne az árlista alapján keressen masszázst, hanem igényei szerint. Nagyon sokan kínálnak olcsó masszázst, amit minőségi anayagok felhasználásával lehetetlen lenne kigazdálkodni. Olajos masszázs esetén kizárólag természetes eredetű aromaolajokat engedjen használni. Amennyiben kételyei vannak kérje a személyzetet, hogy tájékoztassák Önt az olajok vagy krémek eredetéről azok minőségéről.

A fenti kérdésre a válasz mindaddíg nyitott marad míg nem próbál ki különböző masszázs terápiákat. Érezni fogja, hogy melyik kezelés volt hatásosabb a panaszaira és eldöntheti, hogy melyik masszázs szalon melett dönt.

229 megtekintés

Comments


bottom of page