TIPPEK A NYAK- ÉS HÁTFÁJÁS MINIMALIZÁLÁSÁHOZ VEZETÉS KÖZBEN
top of page
nav-bg.png
  • Szerző képeOriental Masszázs

TIPPEK A NYAK- ÉS HÁTFÁJÁS MINIMALIZÁLÁSÁHOZ VEZETÉS KÖZBEN

Frissítve: 2021. szept. 18.






Az okok, amelyek miatt a vezetés nyaki és hátfájást okoz


• A gerinc állandó rezgéseknek és rázkódásnak van kitéve.

• Lehet, hogy az ülések nem nyújtanak ágyéki támaszt.

• A vezetés, különösen hosszú ideig, extra megterhelést jelent a csigolyákra és a lemezekre.

• Számos autóülést úgy terveznek, hogy lejjebb üljön és hátra dőljön, ami megterheli a combizmait, a medencéjét hátrafelé görgeti, ha előre csúszik az ülésen, és megterheli a nyakát, amikor arra kényszeríti, hogy a nyakát 20 fokkal előre tartsa.

• Ha az ülését túl messze helyezi a pedáloktól, megterheli a hát felső részét és a nyakat.

• Ha kézi váltós autót vezet, a tengelykapcsoló folyamatos nyomása nyomást gyakorol az ágyéki részekre.

Mit tehet a fájdalom csökkentése / megelőzése érdekében vezetés közben

• Ha megoldható vezessen automata autót. Az automata autók kevésbé terhelik a hátat, mivel megszabadul a kézi váltós autóknál megkövetelt állandó tengelykapcsoló használattól.

• Állítsa be az ülést. Az ülését úgy kell beállítani, hogy a lehető legnagyobb felületen támassza a combját, elég közel és magasan, hogy kényelmesen elérje a pedálokat , és a háttámla 5-10 fokos dőlésszögű legyen . Ügyeljen arra is, hogy a fejtámasz teteje legalább szemmagasságban vagy magasabb legyen, hogy elkerülje a nyak esetleges sérüléseit.

• Helyes testtartás. Mivel sok autósülést úgy terveztek, hogy hátra dőlhessen, sok sofőr hajlamos ezt túlzásba vinni. Ez az ülőhelyzet óriási károkat okozhat a háton, és rendkívül fájdalmassá és kényelmetlenné teheti az autózást. Gyakorolja a helyes testtartást az új beállításokkal, és lassan távolodjon el rossz ülési szokásaitól, hogy előbb-utóbb elkezdhesse érezni az előnyeit.

• derék támasz. A hátunknak természetes íve van, amelynek sok autó nem nyújt ágyéki támaszt. Sok újabb autó derék támaszt nyújt az ülésen, amely a hát alsó részének ívéhez igazítható, hogy természetesen és kényelmesen ülhessen. Ha az autóülése nem rendelkezik derék támasztékkal, vásároljon külön deréktámaszt. Az olcsóbb, ugyanolyan jól működő megoldás érdekében feltekerhet egy törülközőt vagy pólót, és elhelyezheti a derék és az ülés között.

• Pihenjen. Vezetés közben testünk általában megfeszül, reagálva a többi sofőrre és gyalogosra, valamint a jelenlegi érzelmeinkre. Bár elsőre furcsa érzés lehet, próbáljon hátradőlni a fejével a fejtámlán, és lazítson. Így a nyaka és a válla nem feszül annyira, és nem érinti őket a hát és a nyak fájdalma.

• Tartson szünetet. Sok járművezető úgy találja, hogy hátfájást leginkább akkor tapasztal, ha hosszabb ideig vezet. Ha ez a helyzet, ne próbálja meg ezeket az utakat egy lövéssel megtenni. Mivel a háta annál gyengébb lesz, minél tovább vezet, nagyon fontos, hogy időnként megálljon, tartani egy kis szünetet a mozgáshoz és a test nyújtásához.

Amennyiben Ön is sok időt tölt a volán mögött és fájdalmai vannak, jööjen el hozzánk az Oriental masszázs szalonba Győr belvárosába. Tapasztalt ázsiai masszőreink gyógyító kezeinek köszönhetően biztosan megtaláljuk a megfelelő masszázs terápiát ami legmegfelelőbb az Ön számára.

33 megtekintés
bottom of page