HOGYAN SEGÍTHET A TALPMASSZÁZS A GYÓGYULÁSBAN
top of page
nav-bg.png
  • Szerző képeOriental Masszázs

HOGYAN SEGÍTHET A TALPMASSZÁZS A GYÓGYULÁSBAN

A talpmasszázs azon az elméleten alapszik, hogy lábunkban, kezünkben és fejünkben vannak reflexpontok, amelyek a test minden részéhez kapcsolódnak. A talpmasszázs előnyei széles körben elterjedtek, és a fájdalomcsillapítástól a depresszió csökkentéséig mindent magukban foglalnak. Valójában a reflexológiát évezredek óta használják számos betegség kezelésére.


Méreganyagok eltávolítása: Életmódunk hozzájárul a méreganyagok felhalmozódásához szervezetünkben. Ezek a méreganyagok az elfogyasztott élelmiszerekből, a belélegzett levegőből és sok más forrásból származnak; ezek a méreganyagok idővel számos egészségügyi problémát okozhatnak. A talpmasszázs javítja a húgyhólyag működését és a húgyúti problémákat, ami segít a szervezetnek jobban eltávolítani a méreganyagokat és az idegen anyagokat. A károsodott húgyúti rendszer valójában különféle egészségügyi állapotokhoz vezethet.

Gyorsabb gyógyulás: A talpmasszázs nyomást gyakorol a perifériás idegekre, ami nyugtató üzenetet küld a szervezet központi idegrendszerének. A test feszültségszintjének beállításával és relaxációs szintjének növelésével a test belső szervei visszatérnek az optimális működési állapotba. Ezenkívül a talpmasszázs javítja a keringést, ami azt jelenti, hogy több oxigén és tápanyag kerül a szervezet sejtjébe, ami azt jelenti, hogy a sebek gyorsabban gyógyulnak.

Szorongás: A reflexológiát rendkívül hatékony természetes masszázs terápiaként tartják számon a szorongás kezelésére. Tanulmányok kimutatták, hogy a talpmasszázs javítja a vérkeringést, eltávolítja a méreganyagokat és fokozza az endorfinok felszabadulását, ami csökkenti a szorongást és a stresszt.

Migrén és fejfájás: A talpmasszázs sok esetben sikeres a fejfájástól szenvedők tüneteinek enyhítésében; ezt úgy éri el, hogy enyhíti az izmok feszültségét, amelyek gyakran ilyen állapotokhoz vezethetnek. Ezenkívül a stresszszint csökkentése segíthet ezen az állapoton, mivel sok fejfájást a stressz okoz.

A talpmasszázs előnyei azonban itt nem érnek véget, mivel számos tanulmány azt mutatja, hogy a talpmasszázs számos probléma megoldásában segíthet. Segíthet javítani az anyagcserét, segíthet az álmatlanságban, hányingerben, hátfájásban és még a szülés utáni depresszió kockázatát is csökkenti; ami a legfontosabb, sok más modern gyógyszertől eltérően a reflexológiának nincsenek negatív mellékhatásai.


Várjuk Önt sok szeretettel az Oriental masszázs szalnonba Győr belvárosában.

208 megtekintés
bottom of page