A MASSZÁZS TERÁPIA
top of page
nav-bg.png
  • Szerző képeOriental Masszázs

A MASSZÁZS TERÁPIA

A masszázs népszerűségének növekedésével az emberekben felmerülhet a kérdés, hogy mit is csinál egy masszázs. A masszázs nem a jó közérzet új, forradalmi módja; A masszázs gyökerei 1000-re nyúlnak vissza.


A modern orvoslás előtt őseink is szembesültek az élet stresszével, de a természetes ösztönökre hagyatkoztak. Forró ásványvizekkel áztatták a testet, és a sérült területeken a fájdalmas részt nyomva javították a közérzetet, de mit csinált ez valójában? Egyszerű, a szervezetben mindenre hatással van az idegrendszer, és e nélkül a szervezetben semmi sem működne megfelelően. Akkor még nem tudták, de az idegrendszer megnyugtatásával vagy stimulálásával segített megnyugtatni a testet és a lelket.


A megfelelő sorrendben végzett masszázs nyugtató, serkentő és relaxációs hatással van az idegrendszerre, ezáltal jobb és hatékonyabb a rendszer működése.


Elménk fontos tényező a test működésében, például ha stresszesek vagyunk és aggódunk, akkor a test összes többi szerve nem működik megfelelően. Ha az elménk jár, az alvásunkat befolyásolja, ami viszont hatással van hangulatunkra, étvágyunkra, emésztésünkre, légzésünkre és megfelelő működésünkre. Ha túlterheljük az izmainkat, fájnak. Az aktivitás hiánya miatt izmaink fájnak, ez pedig az idegrendszer terméke. Amikor fejfájást, fájdalmat, szorongást, feszültséget és fáradtságot tapasztalunk, testünk így jelzi, hogy valami nincs rendben. Az orvoshoz való bejelentkezés a legjobb módja annak, hogy megbizonyosodjunk arról, hogy semmi komoly, de ezt követően a masszázsterápia segítségével enyhíthetjük a testünk által küldött jeleket.


A megfelelően végzett masszázsterápia számos mechanikus és reflexív előnnyel jár. Sok technika létezik, de minden ember más és egyéni, mindannyian egyediek abban, hogy mi működik. NINCS egyetlen masszázs sem megfelelő mindenkinek. Egyes stílusok bizonyos tevékenységekhez és igényekhez igazodnak, a jó terapeuta meghallgatja a klienst, hogy megfeleljen ezeknek az igényeknek. Az alábbiakban felsoroljuk azokat a különféle masszázstípusokat, amelyeket a legtöbb jól képzett terapeuta kombinációban alkalmaz a legjobb eredmény érdekében.


Balinéz masszázs. Ez egy gyengéd masszázsforma, amely hosszú mozdulatokkal, dagasztással, mély körkörös mozdulatokkal, vibrációval és ütögetéssel segít ellazulni és energetizálni.

Mély masszázs. Ez a masszázstechnika lassabb, erőteljesebb nyomást használ az izom- és kötőszövet mélyebb rétegeinek megcélzására, általában a sérülések okozta izomkárosodások kezelésére.

Trigger pont masszázs. Ez a masszázs azokra a feszes izomrostokra összpontosít, amelyek sérülések vagy túlterhelés után kialakulhatnak az izmokban.

Thai masszázs. A thai masszázs gyengéd nyomással és nyújtással ellazítja az egész testet.

Masszőreink az Oriental masszázs szalonba mindegyik masszázs technikát ismerik és sok esetben keverik a masszázs típusokat a legjobb hatás érdekében.

A masszázs segít az izmoknak a méreganyagok felszabadításában, miközben a vér és az oxigén megfelelően kering. Ezért fontos, hogy a masszázs után sok vizet igyunk, hogy segítsük a szervezetet megszabadulni ezektől a méreganyagoktól

111 megtekintés

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page