A MASSZÁZS TERÁPIA ÉRZELMI HATÁSA
top of page
nav-bg.png
  • Szerző képeOriental Masszázs

A MASSZÁZS TERÁPIA ÉRZELMI HATÁSA

Valószínűleg már tisztában van a masszázsterápia egészségügyi előnyeivel, de lehet, hogy nem gondolta volna, milyen hatással lehet egy masszázs érzelmileg. Elképesztő, hogy hetente egy óra masszázs terápia hogyan javíthatja az elmét és a testet.



Nyugodt test és lélek

A legtöbben mindig annyira el vannak foglalva a munkával, hogy mire eljön a hétvége, azt a két értékes napot azzal kell töltenünk, hogy utolérjük mindazt, amiről a héten lemaradtunk. Lehet, hogy úgy érzi, nincs ideje elmenni egy masszázsra – ez probléma.


Időnként szánjon időt arra, hogy néhány órát pihenjen, és teljesen kikapcsolódjon. A masszázs lehetővé teszi, hogy elfelejtse a véget nem érő tennivalók listáját, és helyette békét és csendet kapjon. Ezután kipihenten térhet vissza dolgozni.


Fokozott energia

Néha a masszázs terápia segíthet abban, hogy többet aludjon éjszaka. Nem véletlen, hogy minél többet alszik, annál éberebnek érzi magát. Mindenki sokkal jobban érzi magát egy jó éjszakai alvás után, ezért érdemes a pihenésre időt szánni.

Ezenkívül a kutatások azt mutatják, hogy a masszázs terápia elősegíti a véráramlást, ami segít oxigént juttatni a test összes sejtjébe, ami viszont segít az energiaszint növelésében.


Stresszoldó

A munka egészen addig csodálatos dolog, amíg el nem árasztja a stressz és a fáradtság, ami megterhelheti a szervezetét. Ez sok feszültséget hagyhat az izmokban. Ennek a feszültségnek a feloldása szó szerint leveszi a stresszt a hátáról és a válláról. A test feszültségének oldása gyakran stresszmentessé teszi és szellemileg feltölti..


Jobb koncentráció

A testedre és érzelmi jólétedre nehezedő nyomás miatt elveszítheti a figyelmét a munkáról, a társasági életről és minden másról, ami fontos számára. Ha a teste feszült, és izmait folyamatosan feszesnek érzi, azzal a kockázattal jár, hogy megbetegszik, és még rosszabb állapotba kerül.


Nem kell aggódnia a teste vagy az elméje miatt, ezért kényeztesse magát olyan masszázs terápiával, amely a legtöbb előnnyel jár. Amikor a teste egészségesnek érzi magát, jobban összpontosíthat más dolgokra.


Mentális egészségének védelme

Ha fizikai szorongásos tünetekkel küzd a testében, érdemes lehet masszázsterápiát keresni. Bebizonyosodott, hogy a masszázs növelheti az oxitocin és a szerotonin szintjét a szervezetben, így kevésbé érzi magát stresszesnek.


A kutatások kimutatták, hogy a masszázsterápia segíthet a depresszió és a szorongás kezelésében. A japán Kyushu Egyetem szakértői csoportja megerősítette, hogy a masszázsterápia aktiválja a páciens szimpatikus idegrendszerét, csökkenti a szorongást és javítja a hangulatot.


59 megtekintés

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page