top of page
nav-bg.png
  • Szerző képeOriental Masszázs

5 dolog, ami miatt bakancslistás a thai masszázs Győr szívében!

Ma már olyan sok minden felkerülhet egy ember bakancslistájára. Miért pont egy olyan pont maradna ki, amely kényeztető, stresszlevezető és számos pozitívummal járó élményt ad? A thai masszázs Győr városában is elérhető, vagyis nem is kell messzire menni, hogy rendszeresen átadhassa magát ennek a nem mindennapi csodának. Lássuk, miért is annyira fontos ez!


A thai masszázsnak számos egészségügyi előnye van, kezdve a stressz csökkentésétől az izomfeszültség enyhítéséig, de még az energiánkat is növelheti. Az alábbiakban a thai masszázs öt egészségügyi előnyét emeljük ki.


1. Csökkenti a stresszt

A thai masszázs magában foglalja a test olyan irányú mozgatását, hogy az hozzájáruljon a test fizikai és érzelmi feszültségének csökkentéséhez. Bár a stressz alapvetően nem feltétlenül rossz és gyakran pozitív motivációként hathat, ám ha túl sok és tartós, az negatívan befolyásolhatja a mentális és testi egészséget egyaránt. A thai masszázs speciális, gyengéd nyomást és nyújtó technikákat alkalmaz a test ellazításához. Egy 2015-ös tanulmány megállapította, hogy a thai masszázs jelentősen csökkenti a nyálban jelenlévő bizonyos stresszmarker, az úgynevezett sAA szintjét. Sőt, bizonyos kutatások arra is rávilágítottak, hogy a thai masszázs hatékonyabban csökkenti az egészséges emberek stressz szintjét, mint az egyszerű pihenés.


2. Fokozza az energiaszintet

Kimutatták, hogy a thai masszázs növelheti az emberek fizikai energiaszintjét. Egy random vizsgálat során a thai és svéd masszázsok hatásait vizsgálták fáradtságtól szenvedő embereknél. Az eredmények azt mutatták, hogy a thai masszázs növeli az energiát és a mentális stimulációt, míg a svéd masszázs nagyobb valószínűséggel javítja a relaxációt és az alvást. Ennek titka abban rejlik, hogy A thai masszázstechnika az energiavonalakat stimulál, amelyek a test minden részén megtalálhatók. Az elmélet alapja, hogy a feszes izmok elzáródást okoznak a különböző szenzorokon belül, ezek pedig csökkentik az életenergia áramlását, ami merevséget, fájdalmat és betegségeket okozhat. A thai masszázs különböző technikákat használ, amelyek vagy megnyitják vagy összehúzzák a különböző csatornákat annak érdekében, hogy korrigálja az életenergia áramlását.


3. Enyhíti a fejfájást

Azoknak is ajánlott a thai masszázs, akik rendszeres vagy krónikus fejfájással küzdenek, ugyanis ennek elmulasztására is létezik megfelelő energiacsatorna, vagyis a speciális mozdulatoknak hála, ez is elmulasztható. Vagyis ha alkalmanként igénybe veszi ezt a szolgáltatást, a thai masszázs Győr szívében hamar segít a fájdalommal járó problémáján.


4. Serkenti a keringést

A thai masszázs gyengéd nyújtásokkal elősegítheti a vér- és nyirokkeringést, ami oxigénnel tölti fel a test szöveteit. Ez elősegíti a sejtek növekedését és a szív egészségét.


5. Javítja a mozgási tartományt

A thai masszázs jógaszerű nyújtásokat tartalmaz, amelyek – mint már említettük - remek hatással vannak a stressz csökkentésére és a keringés javítására. A fokozatos, gyengéd nyújtás idővel növeli a személy rugalmasságát, ezáltal pedig nő a mozgási tartomány is.


Mindez pedig csak a jéghegy csúcsa, ugyanis számos más téren is hoz magával pozitívumokat az, ha valaki rendszeresen igénybe veszi ezt a szolgáltatást. Vagyis a thai masszázs Győr szívében szinte új emberré varázsolja a lazítani érkezőket.

46 megtekintés

Comentarios


Los comentarios se han desactivado.
bottom of page